20 Ocak 2022

yeni tabela

1930'lu yıllarda TCDD'nin artan personel sayısına paralel olarak personelin sağlık hizmetleri ihtiyacı da artmaya başlamıştır. Bu artan talep o güne kadar TCDD personeline sağlık hizmeti sunan Eskişehir TCDD Hastanesi'ni yetersiz hale getirmeye başlamıştır. Bu nedenle Ankara'da günün teknolojisine uygun aletlerle donatılmış, biyokimya laboratuarı ve diş kliniği bulunan bir hastane kurulmasına karar verilmiştir.

Bu düşünceler ışığında, Atatürk Orman Çiftliği ile askeri fabrikalar arasındaki sahada modern bütün tıbbi tekniklerin kullanılmasına uygun olacak 100 yataklı TCDD Ankara Hastanesi'nin inşaatına başlanmıştır.

18-01-1943 tarihinde eğitim amacı da güden TCDD Ankara Hastanesi'nin açılışı yapılmıştır. Hastanemizde kurulduğu yıllarda, Türkiye'de pek çok hastanede bulunmayan tıbbi donanıma sahip fizyoterapi ünitesi, biyokimya laboratuvarı, ameliyathane, modern bir çamaşırhane ve yemekhane bulunmaktadır.

Hastanemiz, 06-01-2003 tarihi itibariyle TCDD Genel Müdürlüğü ve SSK arasında imzalanan protokol gereği SSK Gazi Hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 06-01-2005 tarihinde ise SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı çatısı altında toplanması TBMM'de kabul edilmiş ve hastanemiz Ankara Gazi Devlet Hastanesi olarak sağlık hizmeti sunmaya devam etmiştir.

Sağlık Bakanlığının 04-06-2009 tarih ve 22157 sayılı makam onayı ile hastanemizin ismi Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi olarak değiştirilerek sağlık hizmeti sunmaya devam etmiştir.
Sağlık Bakanlığı 'nın 21.10.2021 tarihli Makam Onayı ile ANKARA GAZİ MUSTAFA KEMAL MESLEKİ VE ÇEVRESEL HASTALIKLAR HASTANESİ Olarak Sağlık Hizmeti Sunmaya Devam Etmektedir.

Polikliniklerimiz
İş ve Meslek Hastalıkları
Anesteziyoloji ve Reanimasyon
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları